Att spela på travet något de flesta uppskattar

Att spela på travet är och har varit populärt i Sverige. Det är fartfyllt, spännande och det arbete som föregår att man tippar är något många uppskattar. Det är även en av de där aktiviteterna som både män och kvinnor uppskattar, dessutom oavsett vilken ålder de befinner sig i.

Travet är populärt i Sverige, det känner de flesta till, det har dessutom varit populärt över lång tid. Något som få andra aktiviteter i samma klass kan konkurrera med. Det är spännande och snabba lopp där mycket kan hända. En favorithäst kan prestera bra i början men tappa mot slutet av loppet. Utgången är aldrig given.

Travsport är som sagt något man har sysslat med länge i Sverige och så länge som det funnits travsport, har intresset för att spela på det varit stort.

Stort intresse i olika grupper

Travsport är dessutom en sport som är populär i många olika grupper. Både män och kvinnor uppskattar den fartfyllda sporten. Det är en sport som inte känner några hinder när det kommer till ålder heller. Unga som gamla tycker det är roligt att se hästarna springa längs med banan. Dessutom så blir allt mer spännande när man har tippat på vem som ska vinna.

Förarbetet spännande

Just att tippa på loppet innebär en ny dimension till sporten. Många följer nära de hästar de har som favoriter och mer ytligt övriga hästar. Man håller koll på statistiken från tidigare lopp och hur den har presterat tidigare. Man tittar på hur det sett ut på träningarna och man försöker sia om hur det kommer att gå i loppet.

Passar par

Att tippa på travsport passar personer som är i en parrelation väldigt bra. Det är något man kan göra tillsammans och tävla mot varandra i. Vem tippar rätt mest ofta? Vem kan sätta tvåan och trean i loppet? Många tycker det är kul att jämföra sina resultat och kora en intern vinnare.

Det är något man kan göra till en grej. Dels tävla mot varandra i det kortare perspektivet där man tittar på hur det gått de senaste loppen, men även under en längre period. Man kan ha ett pris, exempelvis att den andra bjuder en på middag eller liknande om man vinner på sikt. Något mindre om man tittar på de senaste loppen, till exempel att man tar disken eller lagar mat den kvällen.

Enkelt att komma in i

Att tippa på hästar går snabbt att komma in i. Man behöver ju bara fylla i vem man tror ska vinna och hur hästarna kommer placera sig. Men det tar desto längre tid att bemästra. Om det ens går att bemästra. Det kommer nya hästar och olika förhållanden förändras vilket påverkar sannolikheten att en häst ska gå bra.

Det sker även naturliga förändringar. Både kusk och häst åldras vilket leder till att resultaten påverkas åt ett eller annat håll. Det som var en sanning för ett år sedan behöver inte ha något värde idag, precis som i de flesta sporter.