Att spela på eSport allt mer populärt

Att betta på eSport har under de senaste 10 åren blivit väldigt populärt. Lagen som ställer upp i de olika tävlingarna är professionella och tar sin sport på allvar. De prissummor som delas ut är ofta stora. Att betta på eSport är ett trevligt alternativ till annan sportbetting.

För 20 år sedan existerade det inte att betta på eSport i Sverige. Men allt eftersom sporten blev större och mer utbredd så växte även intresset för att betta på eSport. Lagen som ställer upp och utmanar andra i tävlingarna är otroligt professionella och ligger i hårdträning inför varje turnering.

Intresset för eSport har vuxit bland de spelintresserade och antal bet som läggs på varje match har ökat markant. Lagen som ställer upp i turneringarna är bland världens bästa och många av de som spelar på matcherna har följt lagen över tid.

Vanligt med stora sponsorer

Det är vanligt att lagen är sponsrade av stora, multinationella företag. Npgot som ger lagen mer pengar vilket innebär att de kan syssla med eSport på heltid och där med ge sporten ännu mer legitimitet.

En annan trend är att stora sportklubbar som FC Barcelona och svenska Malmö FF håller sig med egna eSports-lag som fungerar som deras vanliga sportlag. De tävlar i olika spel, Malmö FF håller sig till fotbollsspelet FIFA. Något som känns naturligt då de först och främst är en fotbollsklubb.

Kul att spela på

Som privatperson som spelar på matcherna så är underhållningsvärdet stort. Dels om man har spelat spelen själv. Många har spelat FIFA eller CS:GO själva och känner till spelet mycket väl. Då blir de tävlandes insatser än mer imponerande då man vet hur svårt det kan vara.

Det är väl egentligen sant för de flesta sporter. Har man spelat fotboll själv så har fotbollsintresset när det kommer till att titta på när andra spelar en stor chans att öka. Det handlar om att man kan sätta sig in i varje sekund av spelet och förstår till en större utsträckning hur de som spelar resonerar när de gör sina olika manövrar. Man vet helt enkelt hur det är att stå på plan själv.

Men det handlar också om att det är snabba spel där mycket händer på kort tid. Det är spännande att se vem som klarar sig längst. Men även att följa själva berättandet i spelet.

Går över generationerna
ESport har en god chans att nå över generationsgränserna. Det har något som de flesta tilltalas av. Tycker man om att titta på en handbollsmatch så är det nog taktiken och spänningen som lockar, samma sak kan man identifiera i de olika spel som man tävlar i. Det är inte bara att spela utan plan. Nej, de tävlande har noga uttänkta strategier och utprövade manövrar som de använder sig av.

Det är det som gör att man kan tävla i det. Annars hade slumpen varit en alltför stor variabel i matcherna och det hade inte lika många uppskattat att titta på i ärlighetens namn.