Så förvandlar du tråkiga stunder till något givande

Vi har alla stunder då man har det tråkigt. Det kan vara när man väntar på att något man sett fram emot ska börja. Mellan uppgifter på jobbet eller när man sitter på bussen eller tåget till jobbet. Som tur är så finns det gott om småsaker man kan göra för att få tiden att flyta på lite snabbare.

Du har nog varit med om det fler gånger än du kan räkna. Att du plötsligt inser att du har tråkigt. Du har kanske inget att göra eller så är det du gör inte tillräckligt spännande eller givande. Det drabbar alla människor och olika utsträckning men gemensamt är att det finns saker att göra åt det. Det finns många saker man kan göra för att förvandla en tråkig stund till en stund då man gör något kul.

En av dessa är att spela ett av alla de spel som finns på nätet. Innan var det flashspel, men flash lades ned. Men det finns ingen anledning att sörja, det finns gott om spel man kan spela när man har det lite tråkigt. Exempelvis patiens, det klassiska kortspelet som man spelar själv.

Klassikern som aldrig försvinner

Vissa har lärt sig spelet genom att se någon spela det, andra har lärt sig det genom datorn. Det var i många år ett av de förinstallerade spelen när man köpte en dator med operativsystemet Windows. Oavsett hur man har lärt sig spelet så är det en klassiker som skänkt många människor timmar av glädje och underhållning.

Spelet finns i många varianter, men det går alltid ut på att man ska sortera kort efter färg och valör i högar. Man ska sluta med fyra högar och jokrarna är inte med som en del av spelet. Många finner det meditativt att spela patiens, att man varvar ner och hittar ett inre lugn. Sen finns det givetvis de som blir frustrerade när deras patiens inte går ut.

Många andra småsaker att göra

Utöver patiens så finns det många andra saker att göra. Det har blivit populärt med appar där man kan lyssna på ljudböcker och podcasts är mer populärt än någonsin. En del av populariteten ligger i att det är något man kan göra samtidigt som man utför en annan syssla. Exempelvis diskar, städar eller är ute och promenerar. Ljudböckerna kostar vanligtvis en liten summa, normalt nån hundring i månadsavgift. Podcasts är oftast gratis men det finns de som går mot strömmen.

Något som var populärt för 25 år sedan som ser ut att komma tillbaka, som även det är ett bra sätt att liva upp de tråkiga stunderna, är jojon. En jojo är en cylinder på en lite tjockare tråd. Man lindar tråden kring den smalaste delen av cylindern och sen låter man den falla ur handen mot marken. Genom att rycka i tråden på olika sätt och vid olika tillfällen kan man göra en mängd olika trick.

Det är ett klassiskt tidsfördriv som kommer och går i popularitet. Kanske är det något för dig?