Lär dig mer om Bitcoin

Bitcoin är något som de allra flesta har hört talas om. Det är inte så konstigt ändå. Det är trots allt en av de mest populära kryptovalutorna just nu. Den har funnits på marknaden sen 2009. Bitcoin har alltid varit omtalat i olika sammanhang. Men hur funkar det här med kryptovaluta egentligen?

Ett bitcoin värde kan nästan jämföras med guld. Det kan det, eftersom värdet på en bitcoin kan stiga allt eftersom tiden går. När bitcoin skapades bestämde man att det skulle finnas en begränsad mängd av kryptovalutan. Därför kommer det bara finnas runt 21 miljoner Bitcoins i hela världen. Detta gör att det aldrig kan bli inflation i Bitcoin.

Såhär funkar Bitcoin

Hela anledningen till att bitcoin blev en realitet var att man skulle få möjlighet att föra över pengar till en annan person, utan att en tredje part är inblandad. Den tredje parten är oftast en centralbank. Detta betyder då att Bitcoin inte blir påverkad av banker och andra politiska beslut i samma utsträckning som traditionella valutor.

Bitcoin är kända för att ha enorma svängningar i värdet. Värdet påverkas utav marknaden. Om det är stor efterfrågan på valutan kommer värdet att stiga mycket. Om det däremot inte är så stor efterfrågan och tillgång på kryptovalutan kommer värdet att dala. Det kan kanske vara lite krångligt att förstå. Men det är värt att veta, att valutan kan användas över hela världen.

Förstå hur man använder Bitcoin

Bitcoin är alltså pengar, som kan användas i hela världen. Dock är det bara några ställen, som man fysisk kan betala med denna typ av pengar. De flesta transaktionerna händer på internet. Alla transaktionerna blir dokumenterade och går igenom en säkerhetshetskontroll. Detta skapar en trygghet vid användning av valutan.

Såhär kan man komma i gång med Bitcoin

Om man är sugen på att få tag på några Bitcoin är detta möjligt att ordna online. Det finns många olika hemsidor, där man kan skapa sin egen virtuella plånbok och börja investera i den populära valutan. Vill man veta vad dom är värda vid denna tidpunkt kan man följa valutans kurs. Över tid varierar värdet enormt mycket.  

När det händer dramatiska saker i världen är det ofta så att Bitcoin ökar värdet under tiden. Värdet på en Bitcoin är ofta mer en 10 000 svenska kronor. Det är en bra idé att kolla upp tips och råd om Bitcoin innan man börjar välja plånbok och köpa valutan.

Början på Bitcoin

Men varför var det en bra idé att skapa virtuella pengar? Pengar, som inte finns fysiskt. Det kan låta konstigt. Som att det bara är pengar i ett spel. Men som vi nämnde tidigare, med färre inblandade parter i transaktioner mellan två personer kan Bitcoin vara framtidens mest använda valuta. Men det kommer förmodligen att dröja några år.

Det kan fortfarande kännas nytt och speciellt för nya inom kryptovalutornas värld. Men det finns en riktigt stor community på nätet för alla Bitcoin-intresserade. Här kan man dela koder med varandra. På detta sätt kommer Bitcoin att fortsätta utveckla sig.