Ett lyckligt förhållande innehåller egentid också

Att vara i ett förhållande innebär att man spenderar mycket tid med sin partner. Men för att förhållandet ska vara välfungerande och sunt, så bör man inte glömma bort att spendera tid ifrån varandra. Att se till att man får sin egentid.

Att vara i ett förhållande är underbart. Man har hittat en person som man älskar och vill spendera sina dagar med. Man hittar på roliga saker, träffar varandras vänner, lär känna varandra på djupet. Speciellt de första månaderna brukar vara särskilt intensiva och tiden liksom bara flyger förbi.

Ett förhållande är som andra delar av livet. Hur kul och givande aktiviteten man håller på med är, så behöver man små pauser då och då. Dels för att ladda energi, men även för att uppskatta den tid man spenderar på aktiviteten senare. De små pauserna blir som mikroinvesteringar i aktiviteten.

Detta är inte minst sant när det gäller förhållanden, det behövs helt enkelt tid för en själv, så kallad egen tid. Det finns olika sätt att spendera den här tiden ifrån varandra och inget sätt är egentligen bättre än något annat. Det är helt upp till en själv vad man väljer att göra.

Titta på sport

En populär aktivitet att göra under dessa pauser är att titta på sport på TV. Beroende på vad man tycker om för sport så finns det alltid något att titta på. Har man tur så är det ett år med antingen vinter eller sommar OS. Annars kanske Tour de Ski har dragit igång, det kanske är handbolls-EM eller någon annan spännande turnering,

Vilken sport man tittar på spelar egentligen mindre roll. Det är avkopplingen och att kunna koppla bort vardagen en stund som är det viktiga. Även om man är koncentrerad på hur det går i sporten så laddar man batterierna samtidigt som man tittar.

Ut i naturen

En annan aktivitet är att ge sig ut i vår vackra svenska natur. Även om du bor i stan så bor du säkert nära någon form av grön område. Det behöver inte vara jättestort, en park räcker. Att vara ute i naturen och bara ta in grönskan, vattendragen, dofterna, ja allt som har med naturen att göra. Det är högst meditativt.

Det är sällan som man kan koppla bort alla de intrycken man ser i sin vardag. Bilar som kör förbi, sirener, bussar, datorer som surrar. Alla de där ljuden man förknippar med sitt vanliga liv. Men väl ute i naturen försvinner dessa snabbt. Kanske hör man en fågel kvittra. Det rör sig i ett träd, kanske är det en ekorre. Vinden som ruskar om trädkronorna.

Motion

Det är även en god idé att ge sig ut att exempelvis springa eller ta en snabb cykeltur. Det är dels bra med motion på grund av de fysiska aspekterna. Men det är även ett sätt att rensa huvudet. Bli av med tankar som legat och malt och få nya perspektiv. Se till att man släpper tankar som inte är konstruktiva. Bli mer fokuserad.