Betta smartare!

Det är vanligt att betta i Sverige. Man gör det på olika sporter men även på andra typer av evenemang. Många bettar på samma sida som de alltid har gjort det på. Det kan kännas tryggt och bra, men det är inte alltid man får de bästa oddsen när man väljer att gå i gamla spår. Men det finns sätt att vara säker på att man får de bästa oddsen för den aktuella matchen.

Att spela på olika matcher och tävlingar är vanligt i Sverige. Så kallad betting har vi hållt på med bra mycket längre än vad det funnits tillgängligt digitalt. Nu för tiden så finns hela världens odds tillgängliga online och vi kan spela på cricketmatcher i Indien, fotboll i Spanien eller rugby i Nya Zeeland.

Många gör också detta. Man hittar en spännande match och sätter lite pengar på den. Det kan handla om favoritlaget i fotboll och hur det ska gå i den kommande seriematchen. Men det kan lika gärna vara något mer okänt lag, men där man tycker att oddsen är ovanligt bra.

Det är vanligt att man använder sig av samma hemsida som man alltid gjort för att placera sina bet. Många tycker det känns bra och det har ju alltid funkat för dem. Men det är också ett sätt där man inte kan vara säker på om man får de bästa oddsen som kan erbjudas på den specifika matchen. Genom att göra en oddsjämförelse så kan man dock vända denna trend.

Sätter oddsen själva

Det är upp till varje spelbolag att sätta sina egna odds. De brukar dock gå åt samma håll men det kan vara skillnader som spelar stor roll på utkomsten om man vinner. Det är experter inom varje sport som sätter oddsen och de har tillgång till en stor mängd information. De gör en tolkning utifrån denna information och sätter sen ett odds. Detta odds påverkas även av att man vill ha bättre odds än konkurrenterna.

Oddsen kan alltså skilja sig åt. Att då använda sig av en hemsida som jämför de olika oddsen på en match eller turnering av något slag är klokt. Då kan man se att sitt vanliga spelbolag kan ha satt ett odds som är mindre fördelaktigt än ett annat, man kan då spela på det andra bolaget. Men man kan även upptäcka att det odds som satts av den sidan man brukar spela på är väldigt bra, då stannar man där.

Enkel logik

Logiken att använda dessa hemsidor är enkel. Det skulle helt enkelt ta för mycket tid att göra dessa jämförelser själv, Det finns många spelsidor med unika odds och det är vanligt att man spelar på mer än en match åt gången. Det är uppenbart att det tid man skulle lagt på att gå igenom dessa sidor skulle bli orimligt stor och att man kan lägga den tiden på något betydligt trevligare.

Man kan exempelvis spendera tid med familjen, ta en trevlig promenad i skogen eller varför inte kolla på lite extra sport.