Är det värt det att dejta en kvinna som är äldre?

Är det värt att dejta en äldre kvinna egentligen?

Många män gillar att dejta äldre kvinnor. Men hur kommer det sig, och är det värt att dejta en äldre kvinna om man inte är så gammal själv?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Är det värt det att dejta en kvinna som är äldre?

Ja, det är ofta värt det att dejta en kvinna som är äldre. Om du vet vad du vill ha och har ett moget sätt är det rentav fördelaktigt att dejta en lite äldre kvinna. Värt att tänka på är samtidigt att det finns saker du ska tänka på när du dejtar en äldre kvinna, och dessa går vi igenom nedan.

5 bra saker att tänka på när du dejtar äldre kvinnor

  1. Äldre kvinnor vet ofta vad de vill ha.
  2. Äldre kvinnor har ofta bra koll på sin ekonomi.
  3. Det är vanligt att andra dömer dig om du dejtar äldre kvinnor.
  4. Äldre kvinnor är oftast mer självständiga.
  5. Tänk på att du själv måste ha ett moget sätt.

Nedan berättar vi mer om de saker vi precis tog upp i större detalj.

1. Äldre kvinnor vet vad de vill ha

Då äldre kvinnor har mer livserfarenhet vet de ofta vad de vill ha, vilket är positivt för alla som vill dejta äldre kvinnor som i sin tur också vet vad de vill ha. Äldre kvinnor har alltså redan varit med som sin “osäkra fas där de testar gränser”, vilket medför att du slipper uppleva den. 

Värt att lägga till är samtidigt att även män brukar ha en sådan fas, och det är viktigt att du själv är på samma mognadsplan. Det förtydligas i denna guide till att dejta äldre kvinnor av Emma Stockton.

2. Äldre kvinnor har i regel en god ekonomi

Du kan knappast räkna med att kunna säga upp dig från jobbet bara för att du dejtar en äldre kvinna, men det är samtidigt mer sannolikt att en äldre kvinna har bra koll på sin ekonomi jämfört med en yngre kvinna. För att vara rättvis är det ju också vanligt att yngre män har sämre ekonomi än äldre män.

3. Andra personer kan döma dig

Vissa tycker att en åldersskillnad på över cirka 7 år inte går för sig, men de personerna ska du inte lyssna på. Du ska alltså själv bestämma vem du får och inte får dejta, och be andra tyckare att hålla tyst.

4. Det är vanligt att äldre kvinnor är självständiga

Äldre kvinnor är vanligtvis mer självständiga. I praktiken betyder det i regel att du inte behöver “fjäska” i flera dagar för att få gå ut med kompisarna en fredag, då hon sannolikt förstår att du måste få ha dina egna hobbys och intressen.

5. Äldre kvinnor vill ha mogna män

Även om du inte är lika gammal som den kvinna du dejtar (eller vill dejta) är det viktigt att du är lika mogen. Kvinnor som är lite äldre har redan gått igenom sin lite mer vilda fas och förväntar sig därför män som är lika eller ungefär lika mogna som dem.

Så om du känner att du vill vara lite “ung och vild” ett tag till är kanske inte en äldre kvinna det bästa för dig.